In 't kort:
Jillis van Nes (1974) is geboren in Dordrecht. Als zoon van een beeldend kunstenaar leert Jillis al vroeg 'anders' naar dingen te kijken. Mooie plaatjes, beeldcompositie, landschappen en kunst worden hem aangewezen. Op de HAVO raakt Jillis geïnteresseerd in techniek, hij gaat als radiotechneut vrijwilligerswerk doen bij de lokale omroep in Steenwijk. De lokale omroep heeft een afdeling televisie en hier maakt Jillis voor het eerst kennis met het televisievak.

Jillis wordt cameraman bij een videoproductiebedrijf. Onder andere films voor Philips, Unilever, Super De Boer, waterschappen en diverse gemeentes mag Jillis op zijn naam schrijven. Eind 1996 start Jillis zijn eigen bedrijf en in 2000 maakt hij definitief de stap naar freelance cameraman. Als freelancer maakte Jillis honderden uren televisie en bedrijfsfilms. Onder andere RTL4, RTL5, NCRV, EO, NET5 en de SBS6 zijn regelmatige opdrachtgevers van Jillis.

Het fotografievak leert Jillis via zijn vrouw, een telg uit de fotografenfamilie Bronts uit Giethoorn. Jillis heeft zich gespecialiseerd in corporate fotografie, evenementen, reisfotografie en sociale fotografie.

Diverse voorbeelden van zijn werk vindt u op deze website.

 

Opdrachtgevers, onder andere: